Bilo mano Mat Kelate bengang dengan KeBANGANGan Teresa Cock , Inilah jadinya!

12 Feb 20141comments


Bagi orang Cina sambutan Tahun Baru Cina melambangkan permulaan, titik permulaan dalam nasib dan kehidupan. Apabila saya menonton video Chinese New Year Theresa Cock, saya melihat Theresa Cock berjenaka sahaja kononnya Tahun Kuda 2014 tidak bagus kerana semua barang naik,hina negara Malaysia paling tidak selamat, lakonan filem pertandingan tembak-menembak di Sabah, rakyat Johor ketakutan kononnya perompak berkeliaran dan ramai rakyat Malaysia bodoh disebabkan kerana pendidikan yang tidak berkualiti. 

Saya ingatkan semuanya itu jenaka sahaja, tapi dah jadi seperti cerita dalam “Drunken Monkey”. 
Jenaka jadi parah apabila banyak respon masyarakat dan NGO marah dan membuatreport polis. Theresa Cock pun jadi tidak keruan buat report polis. Kenapa jenaka perlu buat report polis? Theresa Cock perlu tonton filem “Labu dan Labi” dalam cerita P. Ramlee.

Saya melihat mereka membuat demo dan memijak-mijak gambar Teresa Cock dan melumurkan darah ayam di atas wajah Teresa Cock samalah seperti filem “Labu dan Labi” itu. Saya jadi terkedu, mengapa Theresa Cock marah, ianya hanya jenaka sahaja.

Teresa Cock membuat explaination bahawa apa yang diprovokasinya  itu hanyalah sebagai jenaka sahaja.Samalah dengan filem “Labu dan Labi”.Saya pun berfikir semula, kalau kelakar, kelakarlah. Kenapa perlu serius?


 


So, apabila orang ramai dan NGO buat lagi kelakar dengan meletak kemaluan lelaki (Big Cock) di atas kepala Teresa Cock, melumur darah ayam ke atas gambar Teresa Cock,memijak-mijak gambar Teresa Cock, menawarkan hadiah beribu-ribu ringgit kepada sesiapa yang Berjaya menampar Teresa Cock, saya fikir itu pun jenaka juga. Benda ni memang kelakar.


Kalau Theresa Cock kata video CNY tu satu jenaka, tindakan orang dan NGO pun jenaka juga. Tak nampak pun “Cock” atas kepala Theresa Cock semasa buat report Polis? Kalau ada, sudah tentu Polis Wanita lari bertempiaran!
Kau orang memang suka buat kelakar rasislah.

 Bila orang lain buat kelakar kat engkau, marah pula. Kau orang memang pandai baling batu sembunyi tangan!
Ooops, terlupa pulak saya, nama Teresa Cock pun jenaka juga tau…


Maybe Teresa Cock sendiri tidak faham, bukankah pepatah orang Cina ada berkata, ‘Bunuhlah seekor ayam untuk menakuti seribu ekor kera”! So, bunuh ayam dan lumur darah ayam atas kepala Cock Teresa pun jenaka jugalah, kenapa Teresa Cock menggigil dan buat report polis.


Apabila Teresa Cock membuat report polis,saya berfikir secara rasional, adakah membuat report polis itu satu jenaka taraf dunia?Persoalannya, Teresa Cock tidak percaya kepada Polis?Ini lagi jenaka! Kamu tidak percaya kepada Polis tapi kamu membuat laporan kepada Polis…Bukankah itu satu jenaka?

   

Sekarang baru Teresa Cock terfikir batas-batas jenaka. Kalau ikut pepatah melayu, sudah terhantuk baru terngadah. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya. Nak kata Theresa Cock bodoh, dia pandai. Jadi Ahli Parlimen. Agaknya dia jadi Ahli Parlimen orang Cina sahaja. Sebabtu dia tak paham prinsip bernegara di Malaysia.


Jangan sampai nanti jadi seperti Salman Rushdie yang menghina Nabi Muhammad SAW dan Isteri Rasulullah SAW. Ulama dan Imam Khomeini mengeluarkan fatwa Salman Rushdie mesti dibunuh kerana menghina Islam dan orang Islam. Adakah Teresa Cock melihat ini juga suatu jenaka? Salman Rushdie bersembunyi kerana takut dibunuh, adakah bersembunyi berpuluh-puluh tahun juga satu jenaka!

Apa sudah jadi kepada Negara kita ini? Semuanya sudah menjadi bahan jenaka. Agama dijenakakan, keselamatan Negara di jenakakan, apakah kita patut terus berjenaka lagi? 

Apa jenis Ahli Parlimen seperti ini meletak kepentingan diri lebih penting daripada kepentingannegara?
Anyway, sorry to say saya terlupa wanita Cina tidak kahwin dalam umur mencecah 50 tahun adakah satu jenaka?

Macamana dia nak lempiaskan nafsunya? Patutlah bernama Cock, patutlah ada orang letak Big Cock atas kepala dia! Opps jangan marah semua ini jenaka saja

Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah ditepi pantai. Kalau takut dengan tentangan, jangan jenaka sebarangan.

TULUS IKHLAS DARI 


Share this article :

+ comments + 1 comments

19 March 2018 at 07:16

Terima kasih atas petua ini. Gila apa yang ada sebagai pilihan dan pembangunan percuma! Seseorang tertanya-tanya bagaimana dia boleh kekal di Web dengan banyak laman goyah dan terikat dengan terikat.
voyance par mail

Post a comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team