OKTOBERFEST : BAKAL MENGUNDANG MURKA ALLAH! BERKATA BENARLAH WALAU IANYA PAHIT!

14 Oct 20184comments

MHS terpanggil untuk mengingatkan semua pihak termasuk diri sendiri, masyarakat dan pemimpin negara untuk sama-sama menyedari bahawa Pesta Arak yang dicanang-canangkan untuk dibuat di Malaysia BAKAL Mengundang Bencana kepada diri kita tidak kira sama ada kita terlibat secara langsung, terlibat secara tidak langsung mahupun Tidak Langsung Terlibat! 

Allah telah memberi peringatan kepada kita melalui bencana gempa bumi dan tsunami yang terjadi di negara jiran kita Indonesia! Nauzubillahi min Dzalik.  Semua ulama' JELAS telah memberikan peringatan awal , jangan diadakan Majlis dan Program Maksiat seumpama ini di Malaysia! 

Ketahuilah , tatkala maksiat dilakukan di tanah-tanah Milik Allah, tanah-tanah ini marah dan sentiasa meminta IZIN ALLAH untuk menelan manusia yang berbuat maksiat kepada Allah di atas permukaannya. Kun Fayakun! Dengan izin Allah maka sudah pasti lenyaplah semua manusia ditelan tanah sama ada mereka terlibat dengan kemaksiatan tersebut ataupun tidak!!

Tsunami dan gempa adalah peringatan Allah buat kaum yang melupakan. 

Ingatlah diri kita semua, manusia lah yang membuat kerosakan! Manusia lah yang melakukan kezaliman ke atas diri kita sendiri! 

Maka dengan itu, MHS senada dengan alim ulama' , juga senada dengan para muslimin di Malaysia bahawa OKTOBERFEST ini harus dibatalkan Pemerintah! 

Wahai pemerintah, kamu diberi amanah oleh Allah untuk menjadi pemimpin, penjaga akhlak dan kemaslahatan orang yang dipimpin, maka laksanakan lah amanah ini! Allahuakbar! 

Jika kita 'lupa' akan kisah-kisah Allah nyatakan dalam Kitab Allah AlQuran Karim kepada kaum Tsamud, Kaum Nabi Lud, Kaum Nabi Salleh , Kaum Nabi Nuh dan kaum-kaum lain pada zaman dahulu yang dihancurkan Allah S.W.T , MAKA Jadikan bencana yang berlaku di Lombok, di Palu , di Bali sebagai pengajaran buat HIDUP DI ZAMAN KITA INI. - ABAD 21 !! 

Hentikan Pesta Arak OktoberFest ! kepada mereka yang bukan beragama Islam, kami tidak pernah halang kalian untuk melakukan apa yang kalian hendak lakukan . Tetapi janganlah minum arak ini dijadikan satu Pesta besar-besaran!  Kami ingin menjaga diri kami, diri kalian, keluarga kami dan keluarga kalian dari murka Tuhan yang ESA! ALLAHUAKBAR! 

MHS
"fazakkir, innama anta muzakkkir!  "
Berilah Peringatan, sesungguhnya kamu adalah pemberi Ingatan!! 
Share this article :

+ comments + 4 comments

12 December 2021 at 23:07

ucapan adalah doa, maka jagalah baik2 ucapan kita

28 February 2022 at 11:27

Hi there

Very nice post and blog, keep sharing the best content with us, hope to read more interesting articles like this one around here

take care and regards

Your follower

Salvatore from Visite Foz do Iguaçu e conheça as Cataratas do Iguaçu, um dos destinos mais conhecidos no Brasil..

28 February 2022 at 16:22

Hi there

Very nice post and blog, keep sharing the best content with us, hope to read more interesting articles like this one around here

take care and regards

Your follower

Salvatore from Cataratas do Iguaçu

Anonymous
22 July 2022 at 02:20

wahai semua penganut agama Buddha,

YIP KUM FOOK (MCA Gombak) adalah kesilapan yang paling besar kerana dia menghalau sami dari Kuil Buddha (SAMNAK SAMBODHI) Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur ... dia tidak tahu bahawa kuil itu diasaskan oleh Sami Buddha ini, dia hanya menjadi presiden kuil, dan sekarang ramai orang bercakap tentang apa yang dia lakukan dengan Sami Buddha.

Buddha adalah 2500 tahun yang lalu tetapi tidak pernah mendengar yang baru seperti itu, dia boleh berbuat seperti itu, semoga anda menghina dan memberontak kepada Buddhisme dan anda adalah relatif dan memusnahkan Buddha dalam kehidupan terdahulu... anda adalah jawatankuasa kuil tetapi tidak pernah tahu tentang ajaran Buddha sama sekali, jika anda tahu apa yang Buddha ajar, anda tidak akan melakukan perkara sedemikian atau perkara tersebut

YIP KUM FOOK (MCA Gombak) dan pasukan dia sangat gembira kerana mereka berjaya mengeluarkan Sami Buddha dari kuil Buddha tetapi anda tidak tahu apa yang akan berlaku di belakang, semua yang anda(mereka) lakukan akan tercatat dalam fikiran orang dan semuanya tidak dapat dipadamkan dari fikiran orang

kini kuil menjadi tempat pembuangan malang olih jawatankuasa, dan juga ramai penganut yang mengetahuinya, jadi penganut cina tempatan tidak berjalan di kuil, hanya penganut Myanmar sahaja yang masuk, mereka masuk kerana Sami Buddha Myanmar bermastautin di kuil.. jawatankuasa kuil mengupah mereka untuk menjaga kuil

Rakyat Desa Jaya, Kepong

Post a Comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team