WARDINA MEROYAN LAGI!!! SURAT TERBUKA KEPADA WARDINA SAFIYYAH!

22 Jun 201431comments



1. MHS mengutuk sekeras-kerasnya Kenyataan Wardina Safiyyah yang menunjukkan kononnya Kerajaan Malaysia tidak bertanggungjawab dalam menangani masalah anak OKU. 

2. Wardina Safiyyah telah meletakkan dirinya sebagai kelompok elit yang boleh berfikir secara waras sepatutnya membuat rujukan sebelum mengeluarkan kritikan atau komen-komen yang merosakkkan diri sendiri. 

3. Wardina Safiyyah sepatutnya mengkaji berapa banyak RM kah yang telah dibelanjakan oleh Kerajaan bagi membantu kelompok Orang Kelainan Upaya ini.  Berjuta ringgit dibelanjakan di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat bagi membantu mereka. 

4. Sudah tiba masanya untuk masyarakat juga mempunyai kesedaran sivik membantu kelompok ini dan bukan meletakkan segala-galanya kepada tanggungjawab KERAJAAN semata-mata. 

5. Wardina Safiyyah mungkin tidak mengerti bahawa Pihak yang bertanggungjawab yang menjumpai kanak-kanak malang tersebut adalah daripada Imegresen (Agensi Kerajaan) . Kemudian dihantar ke HOSPITAL Kerajaan dan di follow up OLEH Jabatan Kebajikan Masyarakat. 

6. Ingatlah Wardina Safiyyah, cermin lah diri dahulu berapa banyak telah kamu bantu orang lain sebelum mulut anda menuduh yang bukan-bukan kepada orang LAIN!! Ingatlah Allah maha adil. Satu jari yang ditunjuk kepada orang lain, empat jari yang lain menunjukkan kearah KEBODOHAN kita sendiri. 

WASSALAM 

MHS, 
SEREMBAN,
NEGERI SEMBILAN 
Share this article :

+ comments + 31 comments

22 June 2014 at 23:35

halaukan pmpuan ni balik acheh...

Anonymous
22 June 2014 at 23:51

Salam wardina. Sometimes its good to shut up then talking brainless things. If u fall down the staircases, is it the govt fault? I m sure aussie govt wil give u some allowances for that! I a hubby had an affair with other women, i m sure the aussie govt will get u a replacement alowance. Only in malaysia, if something goes wrong, blame it on the govt. In australia, if anything goes wrong, citizens will get special allowance. Kan kelas begitu...

Anonymous
23 June 2014 at 00:03

Pikirlah sendiri

23 June 2014 at 00:47

memang berjuta duit kerajaan habis, masalahnya sampai ke duit tu ke golongan yg di sasarkan..???.jgn tengok sapa yg bercakap,tengok apa yg dicakapkan...tugas tu tugas kerajaan,memang selayaknya utk kita persoalkan...sapa yg meroyan sekarang??..phuii!!!!

Anonymous
23 June 2014 at 01:18

aku dah lama boikot perempuan ni. bila keluar muka dia dalam iklan TV aku cepat switch kepada chanel lain. Phuiiii la ko wardina. perasan macam bagus sangat. padehal biasa2 jer

Anonymous
23 June 2014 at 01:18

It just goes to reflect your mentality.

Saying the wrong thing at the wrong time makes you look like an idiotic moron. Don`t you think so? And who are you to make such comments?

Anonymous
23 June 2014 at 01:35

This is a stupid statement made by so called "aussie step citizen"

Anonymous
23 June 2014 at 01:43

apa yg wardina ckp tu ada benarnya ... kerajaan telah membelanjakan wang , tetapi tidak kepada yg sepatutnya .... salah mak budak tu satu hal , ni salah kerajaan dalam satu hal yg berlainan ... pikir²kan dan selamat beramal ...

Razak
23 June 2014 at 01:48

Sudah menjadi kebiasaan sesebuah entiti yang bergelar kerajaan untuk dipertanggungjawabkan atas tiap kejadian . Macam masalah air di Selangor, itu adalah masalah Kerajaan PKR selangor yang sama sekali GAGAL menguruskan AIR rakyat Selangor. Rakyat perlu fikir, sampai bila mau salahkan orang lain. Jagalah keluarga sendiri sebaik-baiknya

23 June 2014 at 01:58

Duit xsmpai slh krjaan ka?bodo la.krjaan dh amanahkn dkt JKM,klu duit xsmpai dpa pya angkara la.bodo la betina ni,tau nk bising ja.ckp pndai p urus tgk.xpyh dok bt pala kt cni.

23 June 2014 at 02:04

Komen-komen yang mencaci melampau dan berbaur lucah yang ditujukan kepada wardina Safiyyah admin terpaksa delete. Bagi ADMIN, penulis-penulis komen berkenaan saja melaksanakan provok politik yang melampau . Harap Maklum. Berbicaralah dengan waras. -Sekian-

Anonymous
23 June 2014 at 02:23

Dia mesti minum susu Anmum anak dia. Ni mesti kes sel-sel otak tak berhubung. Bila sel-sel otak tak berhubung, fikiran jadi kurang waras!

Anonymous
23 June 2014 at 02:37

Wardina,mind ur words plz..sape xtau cte awak dlu2??stop blaming govt..sudah2lh ustazah jadian,ikutlh jln yg benar dan di redhai Allah..

Anonymous
23 June 2014 at 03:39

Saya ada anak oku.. Mmg betul dpt bantuan..tapi rm 150 sebulan..dgn terapi lagi... Kalau yg hospital kerajaan tunggu la sebulan sekali atau 2 bln sekali..swasta rm 80 satu sessi..sebulan 2 sessi. Waktu kerja kena kluar sekejap hantar anak terapi..selalu kluar boss pun bengang. Ni anak yg kurang kritikal..yg kritikal..dgn pampers..susu.. Bagi saya wardina mmg mewakili kami..ibu yg punya anak oku

Anonymous
23 June 2014 at 04:55

Selain drpd wardina siapa pembaca di sini yg pernah duduk di australia sekurang2nya 1 bulan? Aussies look good to certain hypocrites, the reality is the opposite of what wardina claimed to be. I was in australia for 7 yrs as a student n worked therr for 3 yrs. Seteruk malaysia, i still prefer my own country malaysia, wardina,banyak yg anda tak tahu psl australia

Anonymous
23 June 2014 at 08:44

Ape yg wardïna ckp ade kbnrnnya ptt krjaan siasat dlu sblm jd situasi bgini dh trok kes bru nk trgadah..siasat background fmly dia mcm mne klu dia blh jge dgn baik its ok klu lynn x bgs kpd oku trsbut biar JKM follow up prkmbgnnye..Wassalam

Anonymous
23 June 2014 at 08:46

bg aku, msk bdk tu bg alasan tak tahu atau mmg tak amik tahu dan tak ingin tahu.. mcm kes bantuan anak masuk ipt, ibu ni kutuk mcm2 sbb tak tahu ada byk sumber tp bila dh dpt dia kutuk2 sbb kata byk dokumen n birokrasi..sanggup tak mnta utk anak n kutuk sana sini sbb harap bg free camtu je..patutnya stiap yg memerlukan perlu tampil n kerap berhubung utk bantuan bg yg mampu fizikalnya..bukan harap bergolek dtg n tadah tgn je..

Anonymous
23 June 2014 at 20:06

JKM tu bkn kerajaan ke.

Anonymous
23 June 2014 at 20:09

Knp nak ungkit citer dia yg dlu plak ni..xberkaitan kot..

Anonymous
23 June 2014 at 20:14

She's a malaysian citizen..n every malaysian citizen has the right to say what the want to say..sometimes people need bad comments to improve themselves n to serve better..

23 June 2014 at 21:39

Kerajaan menjaga hak rakyat..itu betul..ibu bapa harus menjaga hak anak itu juga betul..anak kita oku itu tanggungjawab kerajaan untuk jaga itu salah..apa yg wardina ckp ada pro n cont..perlu lebih sensitif..dalam byk2 manusia oku dlm malaysia yg terima bantuan dr kerajaan hanya adik firdaus tak dibantu? Itu salah...mustahil kerajaan atau badan berkenaan kena ketuk pintu kepintu untuk ambil tahu siapa ada anak oku.kita sbg parents lah kena usahakan..daftar dengan JKM..byk sebenarnya kemudahan yang disediakan ..tp kita tak tahu..anak OKU daftar kad OKU daftar dengan JKM..byk ffacilities. .korang susah..pergi lembaga zakat..pergi baitulmal..banyak cabang yang boleh korang minta bantuan..tapi hanya bantuan akan diberikan..bukan menanggung kehidupan anda ..zakat bagi bantuan sewa rumah..bantuan perniagaan..bantuan sekolah anak..bantuan hari raya..dll..bantuan mcm mn lagi kita nak..anak OKU itu takdir..susah..miskin itu bukan takdir..kita kena doa usaha supaya keluar dari kemiskinan..jangan asik berfikir itu ini sampai lama2 umur pon betambah..bertindaklah untuk keluar dr kepompong itu..kita susah juga kerana kerajaan ke????

Anonymous
24 June 2014 at 01:30

mana pergi wakil rakyat kawasan tersebut????

ibu yg sedih
24 June 2014 at 02:14

Subhanallah,setiap kejadian ade hikmahnya, saya juga salah seorang dari beribu2 emak di malaysia ni yg punya anak istimewa, siapa nk, semua org nk sempurna akal dan fizikal, Allah beri kerana kita kuat untuk melalui ujian itu, tapi masyarakat juga man peranan, contoh anak saya direhatkan dari sekolah KHAS kerana tk blh urus diri sendiri, tapi saya terpaksa bersabar kerana mereka yg bekerja di situ bkn nya ikhlas nk bantu tpi nk duit, siapa nk disalahkan, saya juga mangsa keadaan bagaimana masa depan anak saya, boleh hantar sekolah bila dah boleh urus diri sendiri, wajarkah tindakan mereka.....bagi saya biar lah Allah yg balas pd mereka suatu hari nanti...pedih hati saya sebagai seorang emak.....

Anonymous
24 June 2014 at 07:56

JKM tu agensi kerajaan. Maksud wardina kerajaan memerintah. Jangan kan kerajaan pemerintah. Pembangkang n wardina pun tak tahu budak tu ujud sehinggalah agensi kerajaan jumpa dalam operasi yg diarahkan oleh kerajaan memerintah. Kalau hati dah busuk dan memandang hanya kejahatan, iblis akan membimbing mereka kearah kejahatan. Sekarang ni banyak ceramah agama campur politik

Anonymous
24 June 2014 at 08:00

Dah namanya swasta. Hospital kerajaan melayan terlalubramai pesakit. Klu nak rasa senang n berduit, pegi je la kat hosp swasta. Pilihan di tangan sendiri. Kerajaan dah sediakan hosp murah tapi sebab murahlah terlalu ramai pelanggan. Kena paham lah sendiri

Anonymous
24 June 2014 at 08:02

Betullah tu kak. Kerajaan dah sediakan kakitangan cuma kakitangan tu manusia. Kita tak dapat baca isi hati mereka. Ada yg jujur n ada yg makan gaji buta.....

Anonymous
24 June 2014 at 08:05

Beginilah akibatnya kalau suka dengar ceramah agama campur politik. Ceramah agama campur politik adalah 1 senjata baru dalam berpolitik. Berpolitik dengan bertopengkan agama. = Mempolitikkan agama.

Anonymous
25 June 2014 at 09:28

Ini bukan senjata baru. sejak saya kecil sy dgr ceramah agama campur politik sbb corong speaker tu menghala ke rumah kami...skrg umur saya dh cecah 40 tahun.. Masih juga mcm tu

25 June 2014 at 16:40

Komen pasal kerajaan mungkin maksud beliau JKM bukan semua agensi kerajaan secara total. Walaupun pahit di telan her comment is noted. Let move forward.

14 September 2017 at 00:54

Thanks to your site I just learned several things. Continue!

voyance mail gratuit

Post a Comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team