RAKYAT MALAYSIA DIPERLEKEH PAUL SONNE!!

21 Jul 20144comments

Siapa Paul Sonne ni?? Ha nilh dia si mangkuk corresponder Wall Street Journal yang berat sebelah bila sampaikan berita serta tau condemn orang je!! Pastu dah kena kutuk, bole pulak dia main padam-padam tweet dia tu..Nampak sangat Paul Sonne ni lebih kurang mcm Yahudi Laknatullah!! Tak habis buat homework pasal Malaysia tetiba dok serang kata "Pretty sure Malaysian delegation english wasn't very good"..Memang dasar spesis cam ni sentiasa nak cari salah orang!!





Anyway mengapa rundingan dalam mendapatkan 'kotak hitam MH17' berjalan dengan lancar tanpa menunggu masa yang lama?? Ini kerana puak pemisah lebih yakin dengan kredibiliti Malaysia dalam menangani isu ini serta mempercayai bahawa Malaysia boleh menyelesaikan perkara ini. Selain itu dasar Malaysia yang tidak berpihak dengan mana-mana blok dunia juga menguatkan lagi rundingan bagi mendapatkan semula kotak hitam serta urusan tuntutan mayat-mayat mangsa MH17..

Dalam kes MH17 ini, tuduhan liar Paul disifatkan sebagai iri hati dan merendahkan martabat serta keupayaan rakyat serta pasukan penyiasat Malaysia. 

Mind ur language Mr. Paul Sonne!!!




Share this article :

+ comments + 4 comments

22 July 2014 at 16:12

I think the real name of paulsonne is paul son of bitch,cause the way he comment about malaysian people

Anonymous
22 July 2014 at 19:08

Dia tak tau ke delegasi Malaysia ada penterjemah bahasa Rusia?
(Dr Muhamad http://web10.bernama.com/bernama/v7/bm/ge/newsgeneral.php?id=1054858)

Hahaha tu la. Lain kali jenguk-jenguk la Malaysia, baru tahu.

Anonymous
23 July 2014 at 03:32

Dia hanya cakap pasal delegasi Malaysia saja. Bukan org2 Malaysia yg lain. Cuba teliti tweet asal dia. Pandangan dia betul atau tidak, kita kena check dgn delegasi kita tu.


Anonymous
7 August 2014 at 01:54

anon sekor ni kenapa... bila dia mengata wakit kita tu maknanya dia mengata seluruh malaysia... wakil kita tu mewakili kita lah sebagai org malaysia... ibaratnya ko masak seperiuk gulai... pastu sesudu gulai ko bg org rasa... adakah kalau dia rasa gulai dlm sudu tu tak sedap maka gulai yg dia easa tu je tak sedap?? gulai yg dlm periuk tu sedap?? gulai yg dia rasa tu mewakili seperiuk gulai tu tadi... mcm tu jugak wakil dr malaysia yg mewakili negara kita.. klu dia kata mereka tidak tahu english..means..malaysia tidk tahu english... kita negara dunia ke-3. memg menjadi lumrah org2 eropah utk memandang rendah pada negara kita... tapi kalau kita sendiri rakyat negara ini memandang rendah pada malaysia.... shame on u!!!

Post a Comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team