MAMPUKAH MCA DAN GERAKAN KEMBALIKAN KEGEMILANGAN?

10 Jan 20171comments

Rata-rata di kem-kem MCA banyak orang baru, muda yang cuba ditonjolkan PASCA PRU 13. Hal ini mungkin ingin mencerminkan kepada masyarakat yang dibela mereka (Kaum Cina) bahawa mereka sememangnya bersedia untuk menggantikan DAP sebagai wakil parti orang-orang Cina sebagaimana PASCA sebelum kemerdekaan. 

Meskipun banyak perkara yang dilaksanakan MCA, masih belum dapat ditentukan lagi bahawa Sokongan Masyarakat Cina akan beralih atau pun tidak. Suka atau Tidak, masyarakat Cina wajar memberikan penghargaan kepada MCA terutamanya MCA tempatan yang dilihat sememangnya 'membuat kerja' kebajikan dan sosial buat kaum mereka dan lain-lain kaum. 

Mengapa Kaum Cina masih perlu 'menghukum' MCA / Gerakan sedangkan mereka banyak berjasa memastikan kepentingan masyarakat Cina tidak tergadai? MHS harap ada pihak-pihak yang akan "translate" artikel ini kepada Bahasa Mandarin  / Bahasa 'Cina' agar ianya dapat disampaikan kepada kaum Cina di luar sana. 

Berbanding DAP, mereka yang banyak membantu masyarakat Cina adalah sebenarnya Parti MCA. Parti MCA dengan kerjasama erat komponen Barisan Nasional yang lain telah merealisasikan harapan Masyarakat Cina yang hanya dapat dimimpikan oleh DAP! 

Sekiranya Masyarakat Cina tidak mahu 'berterima kasih' kepada Barisan Nasional, cukuplah untuk 'berterima kasih' kepada Parti MCA dan Gerakan mereka. 


Share this article :

+ comments + 1 comments

12 April 2017 at 06:19

An excellent congratulations for an excellent subject and an excellent blog !!!

voyance mail gratuite

Post a Comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team