PROGRAM TINDAKAN VIENNA 1993 YANG TIDAK DIDEDAHKAN COMANGO ! #PRAYFORMALAYSIA #MUSLIMUPRO ATTENTION TO #COMANGO

13 Mar 20142comments

MuslimUPRo ditubuhkan NGO-NGO ISLAM sebagai satu tindakan responsif terhadap Tuntutan-tuntutan mengarut yang dibuat oleh NGO-NGO di bawah gabungan COMANGO

Sebelum MHS mengupas lebih lanjut , marilah kita berkenalan dengan MuslimUPRo.Penglibatan MuslimUpro dalam berhadapan dengan tuntutan - tuntutan COMANGO di sesi UPR (Semakan Berkala Hak Asasi Manusia Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu)  di atas dasar : 

"Perlunya penjelasan mengenai kedudukan Islam di dalam Perlembagaann Persekutuan serta memastikan perwakilan kerajaan tegas menolak tuntutan-tuntutan oleh mana-mana NGO-NGO Hak Asasi Manusia yang menafikan implikasi keistimewaan kedudukan Islam di dalam Perlembagaan Persekutuan dan realiti keagamaan masyarakat Malaysia. "

MuslimUPRo meneggaskan tidak menentang mana-mana saranan atau tuntutan yang mempunyai asas keabsahan (Legitimate Basis)  termasuk yang dikemukakan melalui NGO-NGO Comango.

Ini bertepatan dengan Program Tindakan Vienna 1993 yang mengambil kira agama, sejarah dan budaya sesebuah negara dalam melaksanakan prinsip-prinsip hak asasi manusia yang telah digagaskan pada Jun 1993 DI Vienna , Austria. 

Apa yang menyedihkan adalah dalam memperjuangkan isu-isu hak asasi manusia, Comango tidak mengambil kira apa yang telah digagaskan semasa Konvensyen Vienna 1993 yang menuntut Hak Asasi dilaksanakan selagi tidak mengganggu gugat Agama kepercayaan masyarakat , sejarah dan budaya. 

MHS mahu bertanya dengan COMANGO, apakah mereka dapat hidup aman sekiranya implementasi Hak-hak mengarut seperti Hak Kaum Gay, Lesbian dan hak kebebasan beragama kepada umat Islam menerima tentangan yang maha hebat daripada penganut agama Islam yang merupakan majoriti rakyat?! 

Fikirkanlah Comango!! 

#MuslimUPRo akan terus berjuang mempertahankan kedudukan Islam di Malaysia. Rombongan mereka akan menyertai Proses Semakan Berkala ini dan akan berangkat ke sana pada Ahad ini. Allahuakbar! Share this article :

+ comments + 2 comments

8 April 2014 at 07:15

재미 있고 풍부한 정보를 보인다 이 사이트 의 놀라운 업적 에 대해 축하 하고 내 용기 .

Voyance par mail ; Voyance gratuite par mail

Post a comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team