JESUS PULIHKAN MALAYSIA??

22 Oct 20121comments

                   


Salam, semua pembaca setia MHS..td masa MHS tengah browse youtube, MHS terjumpa satu klip video yang dinyanyikan oleh Jaclyn Victor..Then try browse blog-blog plak ada tak artikel pasal lagu nie, tp tak ramai yang alert..Bila MHS cuba layari video tu sekali tengok tajuk dia "HARAPAN BANGSA" memang macam patriotik dahhh..Tapi bila dengar, lain pulak jadinya.. Ini antara lirik lagu tu yang MHS dapat tangkap sket-sket..Korang rasa-rasalah apa objektif lagu ni dicipta??


-  Yesus engkaulah harapan segala bangsa

“Setiap suku setiap kaum dan setiap bangsa kan menyembah di takhta mu   
   dan nyatakan bahawa  Yesus lah  Tuhanku"

-  Yesus engkaulah harapan segala bangsa

-  Setiap bangsa akan mengalami pemulihan

-  Yesus, pulihkanlah Malaysia

Yang ni pulak antara kata-kata berbentuk harapan yang ditujukan kepada semua di Malaysia...



  • Gambaran Triniti: Bapa Tuhan, Yesus dan Roh Kudus (burung merpati)
  • Seruan kepada Tuhan Krisitian “Engkaulah harapan negara ini”
  • “Kaulah satu-satunya harapan di bumi Malaysia”
  • Lambang salib “beri pengharapan kepada …”
  • “Kau [Yesus] kan pulihkan Malaysia
  • Rangkap “Malaysia arah tujuanmu kan berubah, Engkau tidak akan sama lagi, Engkau akan melihat perubahan nyata, Setiap bangsa kan mengalami pemulihan pemulihan”
  • Lambang salib yang mengiringi lirik kata-kata “perubahan nyata”

    ni antara footviewnya....(untuk imej yang lebih jelas sila layari youtube 
    menggunakan link yang telah diberi)

   



              


 ni url nye : http://www.youtube.com/watch?v=7zo8lI5SMy8


MHS tak mau cakap banyak, tapi korang judgelah sendiri lagu nie..amatilah bait-bait liriknya yang jelas menyentuh sensitiviti masyarakat Islam di Malaysia...

Ungkapan tersebut mengimbas kepada laungan “Rise up it’s time to take Subang for Jesus” di acara Subang Rally. Adun Subang Jaya (DAP) Hannah Yeoh adalah ‘penaung’ yang telah memberi sumbangan tunai selama bertahun-tahun kepada Subang Rally serta dijemput untuk menyampaikan ‘tazkirah’ kepada para hadirin yang terdiri daripada golongan muda-mudi.


 

Pembaca yang budiman,

inilah antara agenda DAPig laknatullah!!!Bangkitlah wahai umat Islam semua, mari kita bersama-sama menolak DAPig dan sekutunya!!

credit to: helenang.wordpress.com



Share this article :

+ comments + 1 comments

Anonymous
22 October 2012 at 23:42

Apa sakitnya Malaysia perlu di pulihkan? Ini perkataan pembangkang ni.

Malaysia hanya perlu vitamin dan makanan seimbang saja supaya terus sihat.

Pulihkan? Dia India pun orang Melayu sokong. Tak cukup lagi kah? Nak apa lagi? Nak putihkan kulit silakan. Tiada siapa marah.

Apa masalah dia? Malaysia tiada masaalah.

Kepercayaan kita tidak sama. Jangan lah di sogokkan masuk kerongkong kita. Pada dia benar pada kita tidak pula.

Macam mana pulak negara 70% Melayu boleh jadi keristian. Impian gila ni?

OOO Anuwar tak berjaya pergaduhan kaum dia cuba ugama.

4 perkara tidak boleh di sentuh apa bila kita menjadi pegawai jualan. Politik, Ugama, seks, bangsa.

Ini semua menjadi punat bahan letupan pembangkang.

Orang Malaysia sekolah tinggi dan kenyang. Ada banyak bil nak bayar.

Biar kerajaan seelesaikan hal ini. Kita tidak mahu ketegangan ugama pula.

Jaclyn Victor pun dah tak laku. Orang sogok duit untuk nyanyi dia nyanyi. Sinario dia sama dengan Abby di PAS juga.

Semua yang dah tak laku.

Post a comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team