SWEEDEN BENARKAN PEMBESAR SUARA DIGUNAKAN UNTUK AZAN , TETAPI SINGAPURA PAP ABANG DAP LARANG!

11 Apr 20131comments


Sweden benar masjid laung azan solat Jumaat

STOCKHOLM 12 April - Sebuah masjid di sini dibenarkan untuk melaungkan azan solat Jumaat menggunakan pembesar suara di menara, sekali gus menjadi masjid pertama di Sweden untuk berbuat demikian.
Ketua Persatuan Islam di Botkyrka, Ismail Okur menyuarakan rasa gembira dan bersyukur selepas pihak berkuasa Sweden memberi kebenaran tersebut.

Ismail berkata, pihaknya telah meminta kebenaran untuk melaungkan azan solat Jumaat menggunakan pembesar suara di masjid Fittja.

Masjid tersebut dibenarkan melaungkan azan dalam tempoh tiga minit hingga lima minit antara pukul 12 tengah hari hingga 1 petang pada setiap hari Jumaat. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130412/lu_06/Sweden-benar-masjid-laung-azan-solat-Jumaat#ixzz2QCzXFFpj 
© Utusan Melayu (M) Bhd Malang sungguh, negara kapir pun bagi kebenaran guna pembesar suara, tetapi di Malaysia, sebab Melayu Islam itu boddoh percayakan dengan Khulafak Sesat Lim Guan Eng,....Ini yang terjadi! Tunduk dengan arahan ahli politik songsang!!! 
Share this article :

+ comments + 1 comments

15 April 2020 at 05:01

Thank you for these good moments on your blog. I am often in the post to watch (again and again) these wonderful articles that you shared. Really very interesting. All the best !

Voyance gratuite

Post a comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team