MEREKA TIDAK MENGERTI APA YANG MEREKA 'DEMO'KAN

1 May 20142comments

Baju yang dipakai peserta DEMO Bantah GST


1. Gubal Akta Gaji Minima
Gaji minima sudah dilaksana mulai 1/1/14. Mereka baru minta gubal? Ketinggalan maklumat.

2. Mansuhkan ISA 
ISA sudah dimansuhkan. Kita niat baik tapi mereka salah guna utk ganggu KL hari ini. Ada yg cadang utk kembalikan akta itu.

3. Perumahan selesa untuk rakyat 
BN dlm Akujanji PRU13 janji akan bina 1 juta rumah mampu milik dlm 5 tahun. Buku Jingga hanya 150 ribu 5 thn. Jauh benar beza angka itu.

4. Kawal harga barangan
Harga barang naik antara sbbnya peniaga2 tertentu secara senyap adakan sabotaj ekonomi. Namun kadar inflasi 3.4% masih terkawal sbb BN terus jaga ekonomi dgn baik.

5. Pulihkan Pilihanraya Majlis Tempatan
Pilihanraya Majlis Tempatan strategi pihak tertentu sbb penyokong mereka yg sudah senang & jadi rakyat kelas pertama di negara ini kuasai bandar2.

6. Hentikan Penswastaan Perkhidmatan Asas
Mana ada lagi penswastaan khidmat asas? TNB, Prasarana, KTMB, MAS semuanya GLC, milik Kerajaan.Wartawan: Apa yang awak (mahasiswa) faham mengenai GST sampai ikut buat demo? Mahasiswa: GST bebankan rakyat, GST adalah alat Kerajaan nak cengkam rakyat (laungan) Wartawan: Awak ada bukti dan fakta ? Pernah pergi penerangan yang dibuat oleh Kastam?Mahasiswa: Saya takkan pergi dengar peneragan dari KASTAM?!  Wartawan: OK la , takpe . ... 

lanjut: SUMBER
Share this article :

+ comments + 2 comments

Anonymous
1 May 2014 at 19:32

Bangang yg x dapat diajar

17 January 2018 at 01:19

Artikel yang sangat baik, seperti biasa. Ia mempunyai merit komen yang menarik.
voyance totalement gratuit

Post a comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team