SEORANG PEGAWAI PENGUATKUASA MEMALUKAN SKIM PERKHIDMATAN AWAM!

19 May 20145comments


Sesungguhnya tindakan seorang pegawai Penguatkuasa dalam aktiviti penyeludupan diesel telah 'berjaya' merosakkan nama penjawat awam yang lain! Bagai 'setitis nila yang merosakkan susu sebelanga' , penguatkuasa tersebut disahkan memiliki wang RM1.5 juta hasil rompakan minyak negara. 

MHS menyarankan agar , SETIAP penguatkuasa yang berkawal di sempadan negara untuk menjalani tapisan aset dan harta (pengyistiharaan harta) secara menyeluruh dan  dijalankan oleh SPRM! 


Laporan Akhbar: 

Putrajaya: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyita akaun seorang pegawai penguat kuasa yang memiliki wang sebanyak RM1.5 juta hasil penyeludupan diesel bersubsidi. 


Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Seri Mohd Shukri Abdull (gambar) berkata, selain itu, SPRM juga mendapat maklumat ada pegawai penguat kuasa yang membeli lori sendiri untuk menyeludup diesel bersubsidi. 


Katanya, semua maklumat itu ada dalam ‘radar’ SPRM manakala beberapa individu sudah ditahan.

“Ini baru seorang (ada duit RM1.5 juta), mungkin ramai lagi yang kita tidak tahu,” katanya pada sidang media di sini, semalam.


Share this article :

+ comments + 5 comments

Anonymous
19 May 2014 at 20:48

Perasuah dan penyeleweng yg ngaku Islam memalukan umat Islam keseluruhannya, jual maruah dan jual agama sendiri demi sedikit kesenangan dunia. Berapa yg didptinya dr rasuah itulah harga dirinya. Sedar ke mrk, Nabi saw tak ngaku umat manusia sedemikian.

20 May 2014 at 06:52

Really nice site and it is more complete and simple research . I thank you very much for relaxation .

voyance gratuite par mail ; Voyance par mail gratuite

Anonymous
21 May 2014 at 04:50

Stesen2 minyak P#$r@n$s Jln Sg Buluh dan Spg 3 Ijok Selangor kerap kehabisan diesel. Harap pihak berkuasa siasat.

25 June 2014 at 16:48

Syabas pada SPRM dan lain2 agensi kerajaan. Saya sangat berharap ia akan beterusan dan bukan nya "ada teori pasang dan surut" SOP dah ada, terus usaha sampai rakyat yakin ini lah kerajaan yang mereka cari.

Post a comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team