EKSLUSIF! NEGERI ROADSTONE SDN BHD: NORAZMAN MOHAMAD (PENERANGAN PAS NSDK) TAK PERLU JADI MACAM RAFIZI RAMLI !

4 Feb 20130 comments

Ostart
Negeri Sembilan 4/02/13, Bekas Imam yang dipecat kerana beliau bukannya mengajar ilmu agama di Masjid, tetapi beliau mempergunakan ilmu agama untuk kepentingan politik beliau dan parti beliau  hari ini melompat dengan PENDEDAHAN EKSLUSIF ala Rafizi Ramli terhadap pegangan saham 50% syarikat luar (Syarikat Cekap Sejagat) yang 'dituduh' dimiliki oleh seorang ADUN DI Negeri Sembilan .

Relax dlu ostart, jangan cepat melompart! 

Syarikat Cekap Sejagat ini (bukan syarikat milik Kerajaan Negeri) 'dituduh' memiliki pegangan saham bernilai 7.4% dalam syarikat milik PKNNS iaitu Negeri Roadstone Sdn Bhd seperti yang didakwa di dalam sidang media yang dilakukan oleh Bekas Imam ini. 

Relax dlu ostart, jangan cepat melompart! 

Persoalan MHS selaku rakyat marhain, apakah salah seorang pemimpin mempunyai perniagaan sendiri, yang membina perniagaannya sebelum dilantik menjadi ADUN ? Dalam kes ini , Syarikat Cekap Sejagat -  50% dimiliki atas nama YB berkenaan, 50% lagi adalah rakan niaga YB ini. 

Relax dlu ostart, jangan cepat melompart! 

Kemudian Syarikat Cekap Sejagat milik bersama YB dan rakan niaganya melabur secara sah dalam syarikat Perbadanan Negeri Sembilan dengan pegangan 7.4%.  Pegangan saham 7.4% ini pula adalah sebahagian 49% saham yang dibenarkan untuk dibeli oleh pihak swasta! 51% adalah pegangan PKNNS dalam syarikat milik Kerajaan Negeri -tidak boleh dijual beli. 

Relax dlu ostart, jangan cepat melompart!

Maka, Sebelum Ostart melompat dengan bermain dengan media, ostart kena kaji bagaimanakah saham itu diperolehi. Kalau ianya adalah pelaburan, maka sama lah macam ostart beli saham ASB sebab ianya memang dibenarkan untuk pelaburan! 


Relax dlu ostart, jangan cepat melompart!

Persoalan seterusnya, adakah ostart telah melaporkan terus ke SPRM jika ada nampak macam salah guna kuasa untuk mendapatkan saham berkenaan? Jika ada, kenapa ostart melompat panggil media, heboh sini sana tanpa ostart tahu kebenaran yang nyata? Tidakkah ostart boleh dipanggil sebagai penyebar fitnah?! Lupakah Osstart dengan ayat-ayat Quran yang Ostart selalu 'tekan' untuk jual diri dan parti ostart tu? :-) 


Akhir sekali, 
Relax dlu ostart, jangan cepat melompart! 

Kita dengar apa penjelasan YB berkenaan sebab ostart ni bukan sahaja cabar YB Berkenaan malah mencabar YAB Mentori Bosar. Hebat Ostart ni main media....:-) 

Ostart, Ngeh ngan Ngah boleh plak bisness, kaut harta orang Melayu...hehehehe. PAS tak marah ke? 


Share this article :

Post a comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team