BANGSA DAN KAUM TAK SAMA KE??

21 Feb 20130 comments

Salam MHS ucapkan kepada pembaca semua..Semalam MHS ada terbaca dalam satu fb page puak .. tut .. mengenai kedatangan PSY (artis korea) yang popular ke negeri yang ditadbir kapir laknatullah..Cuma apa yg MHS kesalkan kebanyakkan yang saling mencaci dan memaki hamun dalam page tersebut merupakan dari bangsa ataupun kaum Melayu..Eh btul ke bangsa Melayu eh ke bangsa Malaysia? Nak tau knp MHS cakap mcm ni?? Tgk jelh petikan kat bawah yg MHS saje crop dari page..tut..




Korang rasalah BANGSA MALAYSIA ke WARGANEGARA MALAYSIA? Setahu MHS (mohon betulkan kalau MHS tak betul) BANGSA@KETURUNAN barulah mewakili bangsa Melayu, bangsa Cina, bangsa India dll..kalau warganegara barulah MALAYSIA kan? So dalam hal ni sapa yang failed BM sebenarnya?? Mohamad Ikhwan Basri ke Melissa T*ng Tong? Apa yang MHS cuba nak sampaikan ialah kita hidup dalam negara yang terdiri daripada pelbagai AGAMA, BANGSA DAN FAHAMAN.. Hormat-menghormati adalah amalan utama dalam negara kita MALAYSIA..Jadi janganlah ikut suka suki saja kalau nak ckp org tu failed BM ataupun apa-apa, walhal yang menuduh tu taklah bijak rupanya tapi bodoh sombong rupa-rupanya...Yg like statement dia pun sama je 2x5 dgn dia...
Share this article :

Post a comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team