BERI RUANG JAIS JALANKAN SIASATAN! ANJING HARBI JANGAN MAIN API, KELAK SUSAH MENGGIGIT JARI!!

3 Jan 20140 comments


Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) memohon semua pihak supaya memberi ruang kepadanya untuk menjalankan siasatan lebih terperinci terhadap isu penggunaan kalimah Allah oleh gereja di negeri berkenaan.
Pengarah Jais Ahmad Zaharin Mohd Saad berkata pihaknya semalam membuat siasatan lanjut ke atas Persatuan Bible Malaysia dan meminta isu berkenaan tidak diperbesarkan mahupun dipolitikkan mana-mana pihak.
Tiada sebarang komen lanjut akan diberikan melainkan kenyataan media yang akan dikeluarkan Jais jika diperlukan pada masa depan berhubung isu berkenaan, katanya menerusi khidmat pesanan ringkas.
Menurut laporan akhbar hari ini, Bahagian Penguat Kuasa Jais kelmarin telah merampas sebanyak 351 naskhah Bible versi Bahasa Melayu dan bahasa Iban yang mengandungi kalimah Allah daripada persatuan itu dan menahan dua individu untuk diambil keterangan bagi siasatan lanjut namun kedua-duanya kemudian dibebaskan atas jaminan polis.
Memetik laporan akhbar itu lagi, kedua-dua individu tersebut ditahan mengikut Seksyen 9, Enakmen Agama Bukan Islam (Kawalan Perkembangan Di Kalangan Orang Bukan Islam) 1988 kerana menerbitkan dengan menulis kalimah Allah untuk kegunaan orang bukan Islam. – Bernama, 4 Januari, 2014

p/s : MHS nampak segelintir daripada kuffar HARBI ini sedang bermain api di dalam FB! Share this article :

Post a comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team