FAKTA ! Kisah Pegawai Tinggi Atasan Tentera dan Polis Singapura...

3 Apr 201211comments

Polis Singapore yang dianggotai Melayu hanya menjadi polis yaang melayan pelancong sahaja.


Sedih dan Malang, itu yang dapat aku simpulkan terhadap apa yang terjadi terhadap Melayu Singapura. Kebanyakan Melayu Singapura berkerja di Sektor Awam dan ada yang berniaga, selebihnya berada di sektor perindustrian...

Melayu yang berada di Sektor awam ini memonopoli Kastam , Imegresen dan Polis. Relitinya, kalau anda pernah Ke Singapura, kebanyakan imegeresen mereka adalah terdiri daripada orang-orang Melayu. Cukuplah hanya menjadi Checker di sempadan dan pengecop PASSPORT disitu. Pegawai atasan mereka terdiri daripada ABANG BESAR Cina Chauvisme PAP. Tak tau lah apa motifnya  kerajaan Singapura meletakkan orang-orang Melayu di situ , mungkin sebab nak menarik minat pelancong Malaysia yang ramai orang Melayu..uwek!

Jika dilihat Pegawai Polis pula, pangkat yang paling tinggi yang diperoleh Melayu ialah Superitendan. Mungkin bagi mereka, orang-orang Melayu tak boleh diberi pangkat tinggi-tinggi nanti akan menembak orang dan memberontak. Yang paling teruk, orang-orang Melayu akan merampas Singapura nanti.



MELAYU BERKAWAT SAHAJA

Selain itu, di bidang ketenteraan, orang-orang Melayu akan naik pangkat dengan tinggi iaitu setakat FULL Kolonel sahaja. Mungkin meereka takut jika orang-orang Melayu akan kautim dengan GENERAL TENTERA MALAYSIA DAN GENERAL TENTERA Indonesia jika pangkat General Tentera diberi kepada orang-orang Melayu yang penuh dengan semangat kepahlawanannya.


Itulah sepintas lalu apa yang terjadi di Singapura. Ia terjadi bukan selepas sepenggal atau 2 penggal atau 3 penggal pemerintahan Cina Chauvisme PAP di Singapura, ia terjadi selepas mereka lihat Melayu sudah layu dan terus layu.......


MALAYSIA, tunggu lah masanya. Kelak selepas DAP memerintah, mereka akan beli orang-orang MELAYU dengan peruntukan yang banyak disalur kepada orang-orang Islam, kepada masjid-masjid pak imam.....selepas Melayu itu Layu dan dipermudahkan, barulah taringnya keluar sepertimana taring yang sama mencengkam SINGAPURA dan Pulau Pinang...


Sekian.....luahan fakta yang tak tertanggung lagi oleh perasaan dan jiwa ini....

"MALAYS SHOULD BE IN COMMAND! "

Share this article :

+ comments + 11 comments

31 July 2012 at 03:44

JADI POLIS PELANCONG?.MALAYSIA PUN PERNAH BUAT DITAHUN 80-an DULU.TAPI OK JUGA TAK YAH MENYEBOK DENGAN RAUTIN JENAYAH.

Anonymous
7 November 2012 at 05:07

perangai bangsa mata sepet ini memang begitu , hanya bangsa melayu kita tak sedar diri , baik tak terbatas ...pemurah tiada sempadan , akhirnya baik makan budi sendiri , pemurah buat diri merana dan miskin papa , yang untung bangsa pendatang ,

bangsa ni jangan diberi muka walau sekali , jangan diberi percaya jangan diberi keyakinan, percayalah ....dia hanya tahu bangsanya saja , kekayaan Tuhan mereka , apa saja china first !! melayu ?? hak tuii ...dia pandang sebelah mata, mereka pandang rendah dan negatif bangsa melayu sejak dulu ,

Anonymous
4 March 2013 at 03:56

org cina nie, klau die minoriti die bergaul ngan Melayu.
tapi bile die majoriti, die akan pandang org Melayu sbgai sampah..

Anonymous
10 March 2013 at 18:31

sekarang ni dah pun berlaku dah cuma kebiasaan melayu jer yang tak nampak . tak kira samada DAP ke atau MCA.tabiat melayu dari dulu lagi, tidak suka berkongsi, jatuh menjatuhkan, sombong, tamak,takut pada kebenaran dan selagi perasaan tu ada selagi itu melayu tetap macam ni.

Anonymous
10 March 2013 at 22:56

Yep DAP MCA Gerakan sama saja

11 March 2013 at 01:47

kita orang melayu perlu bangkit,jangan cakap je....
ibarat....hangat2 tahi ayam.....ckp x serupa bikin....ayuh orang melayu,orang islam....kte bangun,ayuh kita mertabatkan islam & melayu....ayuh......ayuh.....

4 April 2013 at 18:27

Mat din ...hang ni bodohlah...bukan bab polis pelancong...tapi nak cerita bab peranan polis Melayu di Singapura hanya diberikan tugas itu sahaja...lain kali faham betul-betul topik/tajuk perbincangan baru komen..untuk pengetahuan Mat Din...hingga sekarang ni pun ada unit Polis Pelancong di malaysia.....

Anonymous
19 April 2013 at 20:59

dah orang melayu tak bersatu itulah akibatnya padan dengan muka orang melayu di singapura

Anonymous
19 May 2013 at 22:51

Apa la racist siang malam. Baik lah hang pikiaq untuk integrate national. Galakan kahwin campur macam di Sabah. Kahwin campur ni baik untuk kemakmuran bersama. Boleh elak prejudis.

Anonymous
28 February 2014 at 21:59

ye idup melayu islam
jgn kasi muke sangat kt dorang
nanti mcm saudara kita kt sane

Singa
7 May 2014 at 21:38

mcmana singapura boleh merdeka percuma ek? salah siapa?

Post a comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team