Pak Lebai PAS Kaki Kencing

3 Jun 20120 comments


Al kisahnya tentang sorang Pak Lebai bekas Imam yang dipecat ni...Kencingnya semakin hancing sejak dua menjak ni. Tahu lah Pak Lebai oi...nak jadi calon di kawasan tiada ADUN tu, jangan la semangat sangat hingga kencing pun tak sedar berbau.

Ceritanya aku baru je pegi dengar "kongsian maklumat" kononnya dari Pak Lebai ni, dia pun dengan semangat cerita tentang kehadiran Himpunan Hijau ke Putrajaya yang diadakan di Stadium Darulaman pada 1 Jun 2012 yang lalu..Al maklumlah, Ketua Penerangan, tentu la ceritanya berkobar....Tapi si Ostad ni dia baru datang and dah ada sorang lagi "pengkongsi maklumat" dari Pas Pis Pus yakni Ketua Ameerahnya (Saudari Faridah) telah selesai sampaikan ceramah...

Si faridah ni dah maklum kepada penyokong Pas bahawa himpunan tersebut telah dihadiri hampir 100 00 orang (nak nampak gempak) dia pun cerita katanya "tempat duduk stadium hampir 48000 orang manakala di padang ada hampir 20000 orang...manakala yang berada diluar stadium hampir 40000 orang..!!" dengan bangganya faridah ni mengauta si bodoh-bodoh yang percaya.

Penipu cakap Jobo


Nak dijadi cerita lawak kencing si ostad ni, dia pun dengan hujahnya yang yakin mengatakan " pada perhimpunan tersebut, di tempat duduk kerusi penuh dengan 45000 orang, dan di padang sahaja sudah dipenuhi 60000 orang, yang diluar ribuan orang berpusu-pusu lebih daripada 100000 yang hadir pada malam tersebut"

Apa yang terdapat beza antara "fakta" faridah dan ostad lantang ni:
- faridah kata 48 k, ostad kata 45 k (bilangan orang di kerusi)
- faridah kata 20k, ostad kencing kata 60k (dipadang)

Makanya orang negeri 9 yang bodoh tentang stdium darulaman percaya dengan kedua2 auta si penipu ini..namanya ostad tapi dengan penuh yakin bagi maklumat salah...kalau fakta bilangan orang dan anggaran pun salah macam mana nak tadbir kerajaan dan menguruskan kewangan..duit rakyat dikata 3 billion rupanya ada 4 billion, disapunya sebillion....

Apa pasal aku kata yang pi dengar n percaya tu bodoh2 sebenaknya...?sebabnya aku orang jelapang padi, beratus kali aku masuk stadium darul aman...pada pengetahuan aku, kalau team hijau kuning bertanding full house siap campur yang duduk atas tangga ayam semuanya boleh muatkan 38-40k sahaja..itu kira paling padat la...aku search dlm wikipedia, muatan dia macam dibawah ni ha...



wikipedia kata muatan 32k, so kita tolak la dia dah buat renovation ari tu so kusi ja boleh muat 35k macam tu..yang tak logik lagi ada ka muat padang tu 60k orang...satu padang bola muat 60k???gila hebat si ostad ni..mayb penyokong Pas semuanya kerdil macam keldai kot..hahahahaha..

Last aku nak komen tentang ostad yang berapi mulut ni, dulu aku tengok ustad ni bukan main okay ja bila bercakap..sekarang ni mcm dah naik tocang, cakap hentam sana sini rilek ja.....aloo ustad, kalau setakat nak cakap n hentam orang x yah jadi calon ler...bagi maklumat bilangan orang pun dah tak betul, ada hati nak wakili orang..poodah!!!!
Share this article :

Post a Comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team