RAFIZI GIGIL TAWARAN NAJIB TERHADAP PENJAWAT AWAM!!! BESTNYA GAJI PENJAWAT AWAM!! -KEEP ON PRAYING FOR #lahaddatu !!!

11 Mar 20135comments


Pengakuan Rafizi Ramli untuk memberikan tawaran yang lebih baik untuk kakitangan awam rentetan daripada pengumuman Najib Tun Razak bukan lah satu yang memeranjatkan. Respon ini jelas menunjukkan Rafizi selaku pembuat dasar Pakatan Haram ini menggigil dengan perkara yang TELAH DIBERI Perdana Menteri Malaysia. Tatkala Najib Tun Razak dan barisan kepimpinannya dalam keadaan memberi sumbangan kepada rakyat, Rafizi Ramli dan konco-konconya masih BERITORIK dengan tawaran itu dan ini! 

Rafizi Gemok
Nilaikanlah wahai rakyat!  MHS dah bagitau, kalau apa-apa terjadi, padanlah dengan muka anda kerana pilihan anda menentukan nasib anak cucu anda sendiri! Allahuakbar! 

Kepada Rafizi, 

"Stop Politicking! Start Thinking!!" , mhs- 
Sumber Berita! 

SHAH ALAM - Susulan pengumuman sembilan perkara 'berita baik' sektor awam yang diumumkan oleh Datuk Seri Najib Tun Razak semalam, Pakatan Rakyat (PR) menegaskan ,pihaknya ada "tawaran lebih baik" untuk 1.4 juta anggota perkhidmatan awam.

Sehubungan itu kata Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli, pihaknya tidak bimbang dengan pengumuman 'lumayan' diumumkan oleh perdana menteri semalam.

Malah katanya, kakitangan awam boleh membezakan antara tawaran PR dan Barisan Nasional, yang diketuai oleh Najib.

"PR ada tawaran yang lebih baik dan kami tidak bimbang, sebab penjawat awam boleh bezakan. Soalnya, jangan salah guna tempoh selepas mandat," kata beliau.

Rafizi berkata demikian menerusi Twitter semalam mengulas pengumuman senarai sembilan perkara yang berkaitan skim saraan kakitangan awam termasuk anggota Angkatan Tentera Malaysia dan Polis Diraja Malaysia.

Bagaimanapun beliau tidak memperincikkan butiran itu. PR melancarkan manifesto Pilihan Raya Umum ke-13 mereka akhir bulan lalu.

Mengulas lanjut, Rafizi juga berkata, "orang-orang Umno meroyan. Tidak faham isu dia orang ini.... isunya kerajaan yang tidak ada mandat, salah guna untuk pancing undi, bukan soal kebajikan penjawat awam," katanya lagi.

Semalam, Najib antara lain berkata kerajaan bersetuju untuk memberi semua penjawat awam faedah pemindahan gaji sebanyak satu kenaikan gaji tahunan (KGT) yang diawalkan pada 1 Julai ini.

Perdana Menteri berkata ini bermakna setiap penjawat awam akan mendapat
kenaikan antara RM80 hingga RM320.

Langkah itu akan melibatkan perbelanjaan sebanyak RM1.5 bilion, katanya.

Najib berkata, semua inisiatif yang diumumkan merupakan sebahagian daripada sistem saraan baru yang akan dikenali sebagai Sistem Saraan Transformatif (SST).

Perdana Menteri juga berkata, berkuat kuasa 1 Januari lalu semua struktur gaji maksimum dalam jadual Gaji Minimum-Maksimum akan diperuntukkan tambahan kenaikan gaji tahunan sebanyak tiga KGT.

"Ini bagi membolehkan seramai 182,434 pegawai yang berada di gaji maksimum mendapat faedah pergerakan gaji tahunan mulai tahun ini (2013) tertakluk kepada peraturan yang berkuatkuasa.

"Semoga inisiatif itu dimanfaatkan penjawat awam bagi meningkatkan motivasi mereka untuk terus memberi sumbangan kepada negara," katanya.

Najib berkata, sekiranya tiada pelarasan gaji atau semakan dibuat, dalam memastikan penjawat awam sentiasa berprestasi tinggi dan berproduktiviti,
kerajaan turut bersetuju Pergerakan Gaji Khas sebanyak tiga peratus diberikan kepada pegawai yang mencapai dan berada di gaji maksimum tertakluk memenuhi syarat pergerakan gaji tahunan termasuk syarat prestasi yang ditetapkan.

Perdana Menteri turut menyampaikan berita gembira kepada pegawai kontrak yang berjumlah hampir 50,000 orang yang tamat kontrak pada 31 Disember 2013 bakal disambung setahun lagi sementara kajian secara menyeluruh dilaksanakan.
Share this article :

+ comments + 5 comments

Anonymous
11 March 2013 at 22:05

ni menisfesto ke janji rafizi???

Anonymous
11 March 2013 at 22:11

NI JANJI RAFIZI sorang jer...berangannn..auuwwww

Anonymous
11 March 2013 at 23:20

manifesto bukan janji

Anonymous
11 March 2013 at 23:21

kao yang meroyan kata orang meroyan

Anonymous
12 March 2013 at 17:32

Aku gaji naik pun bersyukur,xnaik pun bersyukur. Kos hidup skrng tinggi. Kesian kat penjawat rakyat yg masih bergaji kecil. Harga barang melambung,insurans kereta naik. Mcam2. Tolonglah kerajaan bantu rakyat, brim tak cukup untuk setahun walhal harga minyak mahal.barang2 mahal. Tak salah kan kerajaan cuma rakayat terhimlit. Semoga kerajaan dapat mencari jalan penyelesaian.

Post a Comment

Kami tidak bertanggungjawab dengan komen anda. Silalah komen , jangan mengomel. MHS cadangkan agar tuan/puan gunakan nama tak kisah lah panggilan atau sebenar. Tak perlu lah pakai anonnymous/anon. itu lebih beretika...


 
Support : Copyright © 2012-2020. MHS - All Rights Reserved: MyHomeSoil Design Team